Sjoerd uit Nistelrode naar landelijke finale Skills Talents in Leeuwarden

VEGHEL/NISTELRODE - Tijdens de Brabantse voorrondes van Skills Talents op het Koning Willem I College in Den Bosch hebben de leerlingen van het Fioretti College goede prestaties laten zien. De teams van de afdelingen Mobiliteit & Transport (M&T) en Economie & Ondernemen (E&O) hebben gewonnen en zijn door naar de landelijke finale, die op donderdag 5 maart in Leeuwarden plaatsvindt. 

Sjoerd uit Nistelrode, Marijn en Ries uit klas k4mb hadden twee uur de tijd om aan één auto drie opdrachten uit te voeren: het (de)monteren van een veerpoot, de trekhaakaansluiting repareren en een routeplanning maken. Ze gingen de strijd aan met twee teams van andere scholen. Onze leerlingen lieten zien dat ze goed konden plannen, organiseren en samenwerken. De organisatie gaf van tevoren aan dat twee uur krap zou zijn, maar de Fioretti-kanjers konden na een uur al hun handen gaan wassen. Een knappe prestatie, die goed is voor een plaats in de landelijke finale. Op school worden de ze hierop voorbereid door docent Tom Berkers en zijn team van M&T. 

Mervenur, Sera en Jamie uit klas k4ed hadden ook twee uur de tijd, maar dan voor vijf opdrachten. Zakelijke communicatie, administratie en organisatie waren de speerpunten. Ze gingen de strijd aan met vier teams van andere scholen. Het Fioretti-drietal blonk uit op het gebied van samenwerken, enthousiasme, professionaliteit, kennis en vaardigheden. Nagenoeg alle opdrachten werden met het volle aantal punten beoordeeld door de jury. Ook dit team mag naar Leeuwarden en wordt daarop voorbereid door docent Eric van der Zwaag en zijn team van E&O.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl