Vogel- tentoonstelling Vogelvreugd

NISTELRODE - Vogelvereniging Vogelvreugd uit Nistelrode organiseert in het weekend van 16 en 17 november een vogeltentoonstelling in “De Gildenhof” aan de Hoge Akkers 1 te Nistelrode.

Zoals gebruikelijk organiseert Vogelvreugd elk jaar een vogeltentoonstelling deze keer een bijzondere waar liefhebbers van alle erkende vogelbonden aan deel kunnen nemen. In totaal zijn er 460 vogels ingeschreven. Het merendeel van de inzendingen bestaat uit kleurkanaries maar deze keer zijn er meer dan andere jaren verschillende soorten postuurkanaries, parkieten en tropische vogels te bewonderen.

De vogelliefhebbers zijn al een hele tijd in de weer om hun vogels in optimale conditie te kunnen presenteren. De vogels moeten niet alleen strak in de veren zitten maar worden ook afgericht zodat ze rustig in de speciale tentoonstellingskooi zitten en zich van hun beste kant laten zien. De vogels worden in het algemeen als enkeling ingezonden maar in sommige gevallen ook als stel of stam dan bepaalt het totaal aantal punten al dan niet aangevuld met gelijkheidspunten de score.

De keuring van de vogels wordt door een zestal keurmeesters op vrijdag 15 november uitgevoerd. Zij bepalen welke vogels het beste aan de standaardeisen voldoen en er met de prijzen vandoor gaan. Ook wordt dan de mooiste vogel van de hele tentoonstelling aangewezen.

De tentoonstelling wordt zaterdag 16 november om 15:00 uur geopend door voorzitter Jan Danen. Hij maakt dan ook de prijswinnaars bekend, hierna wordt de zaal met vogels opengesteld voor inzenders en publiek. De openingstijden zijn: zaterdag 16 november van 15:00 tot 19:00 uur en zondag 17 november van 10:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl