Tussen de regels: het woord aan de schrijver

HEESWIJK-DINTHER - Maandag 11 november geeft schrijfster en jurist Roxane van Iperen in Bibliotheek Heeswijk-Dinther een lezing over haar aangrijpende boek ’t Hooge Nest. De lezing begint om 20.00 uur. 

’t Hooge Nest
Roxane van Iperen in 2012 verhuisde met haar gezin naar het huis ’t Hooge Nest. Tijdens de verbouwing ontdekte ze luiken in de vloer. Daar vond ze kaarsstompen. Het bleek dat de joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper vanaf 1943 in het huis een groot onderduik- en verzetscentrum runden. Nota bene onder de neus van NSB-oprichter Anton Mussert.

Tot juli 1944 groeit het huis uit tot een verzetscentrum. Maar dan worden de zussen verraden. Ze worden gedeporteerd, maar worden in april 1945 bevrijd in concentratiekamp Bergen-Belsen door de Engelsen bevrijd. 

Indrukwekkend verhaal
Op 11 november geeft Roxane van Iperen een lezing over dit indrukwekkende verhaal en haar boek. Na de lezing kan het publiek vragen stellen en zal van Iperen signeren.

Kaarten voor deze lezing kosten €7,- voor bibliotheekleden in de voorverkoop en €10,- voor niet-leden. Op de avond zelf kosten de kaarten €10,-. Kaarten zijn te koop via de website: www.nobb.nl of aan de balie van onze Bibliotheken.

De lezing begint om 20.00 uur in Bibliotheek Heeswijk-Dinther.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl