Sinterklaas intocht in Heesch

HEESCH - Een dag na de landelijke intocht in Apeldoorn zal Sinterklaas op zondag 17 november zijn traditionele bezoekje brengen aan Heesch. Net als voorgaande jaren begint de feestelijke intocht rond de klok van 12.30 uur bij Huize Heelwijk. Alle kinderen zijn van harte welkom om samen met Sinterklaas en de Pieten naar ‘t Oude Raadhuis te lopen. Sinterklaas zal via de Mozartlaan, Hoogstraat en Grenadiersstraat richting ’t Dorp gaan.

Om 13.00 uur wordt Sinterklaas bij ‘t Oude Raadhuis welkom geheten. Rond de klok van 13.45 uur vertrekken Sinterklaas en alle Pieten naar Cultureel Centrum De Pas. Daar gaat het programma verder met een groot. De Sint zal bovendien de uitslag van de kleurwedstrijd bekend maken en alle kinderen kunnen in de ‘liefdeshoek’ hun stickervel inleveren voor een klein presentje.

Rond de klok van 15.00 uur eindigt het officiële programma. Sinterklaas blijft nog wel even in de zaal om te dansen en uiteraard gaat hij met alle kinderen op de foto. De oudere gasten mogen bij hun kinderen in de zaal blijven of aan de bar van het café gezellig nakletsen.

Glutenvrije Piet
Ook dit jaar loopt er tijdens de intocht een Glutenvrije Piet mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een witte bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op www.intochtheesch.nl of www.glutenvrij.nl een tekening downloaden om een vlag te maken zodat Glutenvrije Piet ze kan herkennen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl