Een schijtzieke danstheater voorstelling

Danseres, choreografe en theatermaker Mouna Laroussiis door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Maar ze weet inmiddels dat je de ziekte niet overwint door de bagger te ontkennen. Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle diarree die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht er nu maar eens uit: vooroordelen, frustraties, ergernissen, pijnlijke confrontaties.

Er is weinig bekend over dansers met een stoma.

“Ik werd ziek, colitis ulcerosa, een ontsteking in de dikke darm. Een hel van drie jaar. Tijdens mijn zwangerschap werd het heviger, en het was niet goed te behandelen. Mijn dikke darm moest eruit, ik kreeg een stoma. Ik heb een jaar keihard moeten revalideren. Tijdens mijn revalidatie werd ik gevraagd als campagnemodel voor Cinedans. Kan ik dat wel, dacht ik? Door die stoma was ik onzeker geworden.Toen ik keek naar de openingstrailer waarin ik danste en toen wist ik: ik ben er weer!.

“Ik ben gaan schrijven. Ik had dus drie jaar op de wc gezeten, maar kwam erachter dat alle onderwerpen over Marokkanen nog steeds actueel waren: seksualiteit, kutmarokkanen, Wilders; er was niks veranderd. Dat is mijn eerste solovoorstelling Schijtziek geworden. Alles zit erin wat ik ooit wilde”.

Mouna is te zien met SCHIJTZIEK bij CC Nesterlé op zaterdag 23 november. Tickets á € 12,50 verkrijgbaar via www.nesterle.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl