Katja Kreukels geeft lezing over haar boek 'Mijn vader was priester'

HEESWIJK-DINTHER - 'Mijn vader in zo'n zwarte toog? Opgegroeid in een klooster? Mijn vader die het lichaam van Christus uitreikt? Dit moest wel over iemand anders gaan. Er was een familiegeheim aan mij geopenbaard waarvan de betekenis langzaam tot me begon door te dringen. Zonder zijn overstap van het geestelijke naar het wereldse leven was ik er nooit geweest.'

 

In 'Mijn vader was priester' gaat Katja Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Ze reist terug naar de tijd toen 95 procent van de Limburgse bevolking katholiek was en vertelt het verhaal van de oudste zoon die in het klooster treedt om de familie-eer hoog te houden. Een wereld van rozenhoedjes, priesterspeelgoed, heiligenverering en wonderen. Een wereld die langzaam afbrokkelt. Ze trekt langs kloosters en kerken, gaat op bezoek bij de laatste paters, vliegt met haar vader naar IJsland, waar hij missionaris was, en verzamelt de brokstukken van de oude zuil.

Verrassend, meeslepend, vol mooie details. Ik leerde een andere wereld kennen: die van het Rijke Roomse Leven, nog maar een halve eeuw geleden. 
Jaap Cohen

Katja Kreukels (1974) is zelfstandig journalist en cultuursocioloog. Ze woont en werkt in Amsterdam. 

Datum: Zaterdag 12 oktober 
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk-Dinther
Entree: € 15,- (incl. consumptie)
Aanmelden: Per e-mail op activiteiten@bernemedia.com, of bij boekhandel Berne. 
Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van lezing K. Kreukels 12 oktober en jouw naam.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl