Luisteren, genieten en een goed doel steunen

NISTELRODE – Samenzijn en iets doen voor een ander; dat zijn twee dingen waar Kerstmis onder andere voor staat. Door samen van een voorstelling met verhalen omlijst door muziek te genieten kun jij een ander helpen. Op 22 december vindt in CC Nesterlé het concert ‘Kerst Dichterbij’ plaats, waar een gelegenheidskoor met een muziekcombo verhalen vertelt en zingt, om zo geld op te halen voor stichting Dichterbij. 

Eerder organiseerde Piet van Perlo een soortgelijke avond in Wijchen met Luc van Lin en Wil Sengers, nu doet hij dit in zijn eigen dorp. “Ik heb het altijd graag nog een keer willen doen, het idee heeft lang bij mij gebroeid”, vertelt Piet. Hij vroeg Marij Wingens hem te helpen, die het wel zag zitten om een bijzondere avond te organiseren voor een lokaal goed doel. Samen vonden zij stichting Dichterbij, dat in Laarstede woningen heeft voor ouderen met een verstandelijke beperking. 

De avond zal in het teken staan van Kerstmis. Gedurende de avond wordt een aantal verhalen vertelt die omlijst worden door prachtige muziek die bij de kerstsfeer van de avond passen. Er is een gelegenheidskoor aanwezig, dat samengesteld is uit leden van een ervaren koor, met acht solisten en een combo bestaande uit Luc van Lin op piano, Wil Sengers op de drums, Sjaak Kitslaar op gitaar en Piet verzorgt de basgitaar. Marij leidt het koor en de acht solisten. Een aantal cliënten van Dichterbij zal ook onderdeel zijn van de voorstelling, maar hoe zij onderdeel zijn, dat blijft een verrassing tot de avond zelf. 

Bij Dichterbij wonen ouderen met een verstandelijke beperking. Sommigen van hen worden overdag ondergebracht bij verschillende dagactiviteiten, anderen blijven de hele dag thuis. En voor alle bewoners die thuis blijven kan de stichting een interactieve tovertafel aanschaffen, dankzij de benefietavond ‘Kerst Dichterbij’. De Tovertafel projecteert een interactief beeld op een tafel, waarmee de bewoners verschillende spellen kunnen spelen. Hierdoor worden de bewoners gestimuleerd en geprikkeld en worden herinneringen van vroeger opgehaald. 

Wil je genieten van een avond met muziek en verhalen, waarmee je ook nog eens bijdraagt aan een bijzonder doel? De kaarten voor ‘Kerst Dichterbij’ zijn voor slechts € 12,50 beschikbaar via CC Nesterlé. 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl