Fransen Accountancy & Advies: Coronanieuws

Bijverdiengrenzen voor vakantiekrachten: Werkgevers zetten in vakantietijd vaak vakantiekrachten in. Dat zijn regelmatig studenten met een studielening of studiefinanciering van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hoeveel u mag bijverdienen? In 2020 vervalt de grens voor bijverdienen voor alle studenten. Sommige studenten werken vanwege de coronacrisis namelijk extra omdat ze een cruciaal beroep hebben. U kunt daarom in het jaar 2020 bijverdienen zonder gevolgen voor uw studiefinanciering.

Bijverdienen als uw kind 16 of 17 jaar is
In 2020 mag een kind onbeperkt bijverdienen. Er zijn geen extra regels meer voor kinderen van 16 of 17 jaar. U hoeft ook niet meer aan SVB door te geven als uw kind inkomen heeft of als het inkomen verandert.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL MKB)
Naar alle waarschijnlijkheid gaat eind juni het loket voor Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL MKB) open. MKB-ondernemers met minder dan 250 medewerkers, kunnen deze tegemoetkoming van maximaal € 50.000 (netto) aanvragen voor de vaste lasten in de maanden juni, juli, augustus en september 2020, mits zij meer dan 30 procent omzetverlies lijden door de coronacrisis.

Fransen Accountancy & Advies
Benedictuslaan 8
5343 NB Oss
0412-474015

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl