Van Mook genomineerd voor Beste Echte Bakker

NISTELRODE – Van Mook, De Echte Bakker uit Nistelrode is genomineerd voor de titel Beste Echte Bakker 2020. Het Echte Bakkersgilde in Wageningen maakt op maandag 20 januari bekend wie de Gouden Schieter wint en wie zich heel 2020 overall winnaar mag noemen als ‘Beste Echte Bakker’. 

De eindrangschikking wordt zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de cijfers behaald bij kwaliteitskeuringen, productcompetities en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Deze gemiddelden waren over 2019: kwaliteit 7,442 en voor de winkelbeoordelingen 8,643 punten. 

Voor Michel van Mook en Karin van Oort is het naast een drukke decembermaand ook een heel spannende tijd.
Michel: “Dit is nu de derde keer dat we genomineerd zijn. Het blijkt wel dat we de kwaliteit goed op orde hebben en in de top mee kunnen draaien. Vorig jaar werden we negende en ik ben benieuwd of we dit jaar verder door kunnen stijgen. Echt spannend.”

Het hele jaar door wordt in Nistelrode vol aandacht en concentratie gewerkt aan brood- en banketproducten van topkwaliteit. Ook de winkel heeft ruim boven het gemiddelde gescoord en dat maakt dat Van Mook in de race is voor de titel Beste Echte Bakker 2020. 

Wie de Gouden Schieter - de trofee die symbool staat voor ambacht en kwaliteit - voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt op maandag 20 januari bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Echte Bakkersgilde bij de geheel vernieuwde bakkersvakschool in Wageningen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl