Update RIVM: cijfers opgenomen patiënten per gemeente

NEDERLAND - Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu  bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

De meldingen aan de GGD’en vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGD’en gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopames.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175)

De coronakaart vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten
Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

Aantallen opgenomen patienten vanuit gemeente Bernheze:
Ook vandaag rond 14.00 uur maakte het RIVM nieuwe cijfers bekend rondom de besmettingen van het coronavirus. Maar de kaart is gewijzigd en het aantal is opgenomen patiënten vanuit Bernheze. Dit zijn er 56,5 op basis van de kaart.

Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patienten in Nederland weergegeven. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patientenr, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 182,4 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op 56,5 inwoners die opgenomen zijn.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl