Update RIVM Coronavirus

NEDERLAND - Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Overzicht aantallen
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93) 

Aantallen vandaag Bernheze:
Ook vandaag rond 14.00 uur maakte het RIVM nieuwe cijfers bekend rondom de besmettingen van het coronavirus. In Bernheze is het aantal besmettingen gestegen tot ongeveer 116 personen. Dit zijn er 13 meer dan gisteren. Ervan uitgaan dat Bernheze bijna 31.000 inwoners heeft.

Kaart
Onderstaande kaart geeft het aantal positief geteste mensen in Nederland weergegeven. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 374,4 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op 116 mensen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl