Een fijne manier van ontspanning en beweging

BERNHEZE - Tai Chi Qigong is een eenvoudige manier om rust te vinden door middel van beweging en het lichaam soepel en flexibel te houden. Voor de groep van de Reumapatiëntenvereniging Veghel-Uden e.o. worden de oefening aangepast, zodat iedereen mee kan doen.  

Het merendeel van de mensen kent Tai Chi Qigong van wat we eens op TV hebben gezien, Aziatische mensen die op mooie rustige manier langzame sierlijke bewegingen maken. De oefeningen zijn erop gericht om lichamelijk te ontspannen en het denken tot rust brengen, dit heeft een positief effect op je algehele gezondheid en het gevoel van jezelf fit voelen. 

Al enige jaren worden de lessen met veel enthousiasme verzorgd door Kay Aras in samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging Veghel-Uden e.o. De lessen worden iedere woensdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur gegeven in D’n Brak te Mariaheide. 

Deelnemers die de oefeningen regelmatig doen, geven aan zich beter te kunnen concentreren, maar vooral fitter en meer ontspannen te voelen. Ook geven deelnemers aan, met oog op het sociale karakter, dat het fijn is om eerst samen op een leuke manier te bewegen en dat er aansluitend de mogelijkheid is, voor wie dat wil, gezellig samen een kopje thee of koffie te drinken. 

Als je wel eens nadenkt over een gezondere levensstijl of als je gewoon op een leuke ontspannen manier in beweging wilt komen, geef je dan op voor een proefles, een eenvoudige en vrijblijvende manier  om te kijken of de lessen bij je passen.

Neem dan eerst contact op met Diny Somers- Vogels secr. RPV Veghel-Uden Tel: 0413-211844.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl