Happy New Year 2020

NISTELRODE - Een groep enthousiaste bewoners uit de wijk Laar West heeft de handen in een geslagen om doormiddel van stimuleringsgeld een verbintenis te leggen met de verschillende bewoners. Deze aanjaagpremie komt tot stand door het toedoen van wethouder v/d Moorselaar met als doel de leefbaarheid, zelfstandigheid en de zorg voor elkaar te bewerkstelligen. Deze groep heeft zich ook aangemeld bij de activiteiten-groep 5 mei en zal voor 2020 een programma presenteren met als saamhorigheid ten doel, dit in de vorm van culinair, muziek en verdere burgerinitiatieven voor een succesvolle 'Buurtverbinding' welke ook aandacht schenkt aan een speciale doelgroep (statushouders) en arbeidsmigranten.

Inmiddels is uit deze groep buurtbewoners een buurtcommissie ontstaan door middel van een aantal straatcoaches die deze hele planning vrijwillig uitwerken. Wij zullen ook met deze groep proberen contact te leggen tussen de oudere groep bewoners die hier al lang woont en de nieuwe aanwas om meer verbinding te creëren.

Ons voornemen is om elke maand een voorstelling te geven over de vorderingen van initiatieven in en voor deze wijk, de MooiBernhezekrant zal hierin steun geven. Als start hebben we gekozen voor Nationale Bevrijdingsdag om een samenzijn te organiseren in het 'Zeven Eeuwen Park' te Nistelrode.

Voor informatie en/of suggesties kun je appen of bellen Wil van Mil, 06-53964324.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl