Wereldwinkel Nistelrode blikt even terug in de tijd

NISTELRODE – Het verhaal van Wereldwinkel Nistelrode begint in 1987 bij Mientje Koenen, die vastberaden was het werk van de missionarissen in Zambia te verlichten. De wereld is veranderd, het koopgedrag is veranderd, maar het doel is nog steeds hetzelfde. 2019 werd het jaar dat knopen doorgehakt werden. Zorgvuldig en doordacht. Wereldwinkel Nistelrode maakt zich op voor 2020 en bereidt een metamorfose voor met een uitverkoop vanaf 27 december.

De wereldwinkels in Bernheze hebben een strijd geleverd om te blijven bestaan. De vrijwilligers, bewust van het goede werk dat ze doen, nemen graag de mensen om hun heen hierin mee. Soms is het moeilijk en soms lukt het.

Trots terugkijken
Mientje klopte in 1987 voor het benodigde opstartgeld aan bij de toenmalige gemeente Nistelrode en de parochie. Zij wist met vele andere vrijwilligers een heuse Wereldwinkel in Nistelrode te realiseren op, hoe toepasselijk, Wereldvoedseldag; 16 oktober 1991.
De winkel begon in de voormalige snackbar, waar tegenwoordig zaal ’t Tramstation is gevestigd. In 1999 ging de Wereldwinkel naar een woonhuis in de Parkstraat om zo uiteindelijk in 2007 naar het huidige pand aan het Raadhuisplein 1b te verhuizen, het voormalig politiebureau van Nistelrode.

We maken even een sprongetje in de tijd en belanden in 2016 waarin de Wereldwinkels heel hard vechten voor hun bestaan. Wereldwinkel Nistelrode viert haar 25-jarig bestaan groots met de inwoners van Nistelrode. Een knutselmiddag voor kinderen én bewoners van Laarstede, een uitstapje voor de medewerkers en een publieksavond met medewerking van onder andere het Afrikakoor.

Een nieuw tijdperk
Het online winkelen en het feit dat ‘fairtrade winkelen’ ook de supermarkten bereikt heeft, zorgt voor een fikse concurrentie. En nu is het bijna 2020 en is Wereldwinkel Nistelrode slechts één jaartje verwijderd van haar 30-jarig bestaan... “En wat is er veel veranderd sinds de oprichting! Inmiddels zijn we online te vinden en er gaat nog meer veranderen, want in het nieuwe jaar komt Wereldwinkel Nistelrode met een geheel gerestylde winkel en gaat vol enthousiasme op weg naar het 30-jarig jubileum.”, vertelt Anja Fleisch Op www.wereldwinkelnistelrode.nl en op Facebook en Instagram zijn onze mooie producten te vinden, je leert de vrijwilligers kennen en dé verhalen worden hier verteld.

Volg Wereldwinkel Nistelrode en blijf op de hoogte van alles wat nog gaat komen. 11 januari gaan de deuren dicht om vanaf zaterdag 31 januari vol enthousiasme met een nieuwe uitstraling weer open te gaan.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl