Verkiezing Sociaal Werker van het jaar 2019

BERNHEZE - Met trots meldt ONS welzijn dat haar medewerker Esther de Bie op 13 maart heeft deelgenomen aan de verkiezing Sociaal Werker van het jaar 2019. Deze verkiezing is een initiatief van sociale partners CNV- en FNV Zorg en Welzijn, Arbeidsmarktfonds en Sociaal Werk Nederland. De grootste kwaliteit van sociaal werkers is dat zij mensen helpen op eigen benen te staan en mee te doen in de samenleving. Hun inzet bespaart de samenleving jaarlijks miljoenen. 

Langer en gelukkig thuis wonen, dat doen we met elkaar !
Daar zetten ONS welzijn en Esther zich dagelijks voor in. Esther zoekt altijd de verbinding tussen wat mogelijk is bij mensen en hun omgeving, zorgorganisaties én bedrijven. Zij realiseert zich dat mensen langer zelfstandig thuis wonen en dat dit niet vanzelf gaat. Zij ziet kansen bij mensen en hun omgeving voor het oplossen van problemen in hun dagelijks leven. Geeft informatie over regelingen en procedures, maar begeleidt ook naar vormen van dagbesteding, opvang en ontmoetingsmogelijkheden en biedt mantelzorgondersteuning. Waar nodig zoekt zij een maatje voor praktische hulp of gezelschap. Mooie voorbeelden zijn de Kerstconcerten waar 1500 mensen aan hebben deelgenomen en Heel Veghel Bakt waar 228 mensen met elkaar gegeten hebben.

Esther: Ik vind het heel belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. Ieder mens heeft een verhaal dat gehoord dient te worden. Iedereen heeft talent. Door aandacht te geven en uit te gaan van mogelijkheden geloof ik er in dat we door ons werk bijdragen aan het geluk van mensen”.

 

Helaas hebben we de verkiezing niet gewonnen. Uiteraard gaan Esther en ONS welzijn wel de boodschap van verbinding en samenwerking een extra impuls geven het komende jaar.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl