Blanco: De Wildhorst in ontwikkeling

In D’n HaDeejer (maandblad voor Heeswijk-Dinther) staat altijd een artikel van weekblad De Brug van 50 jaar geleden. Soms verbaas je je dan over hoeveel er veranderd is. Maar soms kom je ook heel herkenbare of nog/opnieuw actuele dingen tegen. Laatst ging het over de recreatie die een oppepper nodig had. 

“We hebben een gemeente met een recreatieve taak en wij kunnen en mogen niet langer blijven sudderen en onze gemeente laten wegkwijnen!… We moeten ons ervan bewust zijn dat we de toerist iets te bieden hebben…” Destijds ging het over de start van de museumboerderij, een nieuwe impuls om toeristen te trekken. Recreatie is nog steeds een van de speerpunten van onze gemeente. Daarom is Politieke Partij Blanco ook blij dat er nu eindelijk werk gemaakt wordt om van De Wildhorst weer een aantrekkelijk park te maken, met ruimte voor recreatie, wonen en natuur.

Het is zeker een plan wat niet zomaar van de ene op de andere dag uitgevoerd kan worden. We hebben te maken met vele eigenaren en een ingewikkelde en dure pachtconstructie van de ondergrond. Maar met goede wil kunnen we een heel eind komen.

Regeren is vooruitzien, en daarom is ook verder gekeken dan alleen het terrein van De Wildhorst. Een aantal plannen van ondernemers in de buurt zijn daarom op dit moment niet wenselijk. We willen eerst een aantal knelpunten zoals overlast van Royal Event Palace en illegale bewoning door arbeidsmigranten oplossen voordat er weer ruimte is voor nieuwe initiatieven.

 

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl