Beste dorpsgenoten,

BERNHEZE - We leven in uitzonderlijke tijden. Van het ene op het andere moment ziet de wereld er helemaal anders uit. Het coronavirus stelt ons voor uitdagingen zoals we die nog niet eerder hebben gekend. Dit zorgt voor onzekerheid en vraagt veel van ons als samenleving, maar roept tegelijkertijd ook het beste in mensen naar boven.

In uitzonderlijke tijden zoals deze, sluiten zich de rijen. Het wordt nu eens te meer duidelijk wat het zijn van een samenleving nu eigenlijk betekent. We moeten er zijn voor elkaar. Samen.

Ook als uw gemeenteraad, hebben we de rijen gesloten: dit is geen tijd om stil te staan bij alle politieke verschillen. Alle meningen en opvattingen zijn even niet meer zo relevant. In plaats daarvan willen we u graag gezamenlijk een hart onder de riem steken. 

Het is geweldig om te zien hoe u dapper deze situatie het hoofd biedt. Hoe u niet bij de pakken neer gaat zitten, maar samen aan de slag gaat om de maatschappij toch enigszins draaiende te houden. We zijn trots op onze Bernhezer samenleving. Vele acties zijn gestart om bijvoorbeeld eenzaamheid te voorkomen. Mooi om te zien dat er initiatieven zijn opgestart waarbij mensen zich aanbieden als oppas voor de kinderen van hen die werkzaam zijn in de zorg, en andere vitale beroepen. Geweldig dat er kinderen zijn die werkjes maken voor de zieken in Bernhoven. We zijn trots als we het applaus voor de zorg horen. Trots als we de klokken horen luiden.

We realiseren ons, als gemeenteraad, dat het allemaal niet eenvoudig is en dat het zeker niet de verdienste van de gemeenteraad is. Het is uw verdienste. De medewerkers in de zorg waar het uiterste van wordt gevraagd. Ondernemers die
van het een op andere moment hun zaak moeten sluiten, en daaruit voortvloeiend medewerkers die in onzekerheid zitten over hun baan.

Het schoolplein is leeg en stil en ouders wringen zich in allerlei bochten om te zorgen dat er toch nog wat geleerd wordt. Ook de raadszaal blijft leeg. De straten zijn vreemd verlaten, op de sportvelden wordt geen wedstrijd gespeeld. De afstand tussen
mensen voelt raar en onnatuurlijk. We denken in deze dagen aan de mensen die ziek zijn en hun naasten. We wensen u heel veel beterschap en hopen op een snel en goed herstel.

Beste dorpsgenoten, deze tijd is niet makkelijk, maar we staan niet machteloos. Samen kunnen we dit virus het hoofd bieden. Door nu even een pas op de plaats te maken in ons sociale leven, door onze handen te wassen, afstand te houden en alle
adviezen op te volgen. Door ondertussen wel oog te houden voor elkaar. Want, deze tijd is niet voor altijd! Op een dag is vandaag geschiedenis. Tot die tijd zetten we gewoon samen de ene voet voor de andere en komen we er wel.

Wij staan achter u en Bernheze, en wensen u veel gezondheid en goede moed de komende tijd. En wij, als gemeenteraad, kunnen alleen maar solidair zijn en u laten zien dat ook wij samen optrekken om deze crisis het hoofd te bieden.

Met vriendelijke groet,
De gemeenteraad

 
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl