Wiet en wc-papier  

Het zijn bijzondere tijden. Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Scholen zijn dicht, net als cafés en sportcomplexen. Mensen werken zo veel mogelijk thuis en verenigingen cancelen alle bijeenkomsten. Mensen worden opgeroepen tot sociale onthouding. 

Er worden nu ook een aantal rare menselijke trekken zichtbaar. Het sluiten van de horeca, eerst in België, zorgde afgelopen weekend voor extra drukte op terrassen in bijvoorbeeld Maastricht en Breda. Het wc-papier en de pastaproducten zijn niet aan te slepen, en er stonden lange rijen bij de koffieshops. In Amerika wil een president zelfs een bedrijf opkopen voor een exclusief recht op medicijnen.

Zelf heb ik afgelopen week ook thuis gewerkt aan de kamertafel, mijn vrouw zat aan de keukentafel. Deze week zal ook onze zoon thuis zijn plekje zoeken, waarschijnlijk dicht bij de PlayStation.

De sociale onthouding zorgt ervoor dat mijn agenda er vreemd leeg uitziet. Normaal ben is ’s avonds bijna nooit thuis, maar nu is het speuren naar afspraken die echt door moeten gaan. Ons gezin, samen met mijn inwonende moeder, is nu het middelpunt van de wereld. Onze honden genieten van de extra uitlaatrondes, en ’s avond is er zowaar tijd om een keer een boek te lezen in plaats van vergaderstukken.

Veel mensen blijken opeens ook niet zo belangrijk als ze dachten. Op de lijst met vitale beroepen, waarvan het belangrijk is dat ze blijven doordraaien, ontbreken bijvoorbeeld de functies als bankdirecteur, accountmanager of gemeenteraadslid. We kennen allemaal weer onze plaats. 

Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl