In de ban van……

Het Corona-virus waart rond. We kunnen er niet meer omheen. De berichtgeving wordt steeds heftiger en de maatregelen van overheidswege om de besmetting met het Coronavirus te voorkomen worden almaar ingrijpender. Het sociale leven wordt ernstig aangetast om te voorkomen dat ons land eenzelfde koers moet gaan varen als Italië.

Toch zijn er ook mensen die er nogal laconiek over doen en van oordeel zijn dat de overheid flink overdrijft. Het zou te vergelijken zijn met een gewoon griepje en wel meevallen.

Maar…… het zal je maar overkomen, dat je zelf erg ziek wordt of erger, een dierbaar iemand verliest. Na de recente berichtgeving, lijkt het erop dat inwoners van Nederland zich ineens gaan realiseren dat het menens is. Er wordt volop gehamsterd; supermarkten hebben hoogtijdagen om de voorraden aan te vullen. Sportwedstrijden worden afgelast, bijeenkomsten sterk beperkt en iedereen die er niet op uit hoeft wordt aangeraden thuis te blijven, zeker als er verschijnselen zijn van hoesten, verkoudheid, of koorts.

Tijd ook om eens een pas op de plaats te maken en goed na te denken over van alles en nog wat.

Bijvoorbeeld hoe komt het dat de “politiek” zo vaak wordt verguisd. Is het omdat er het gevoel is geen inbreng te kunnen hebben op wat er volgt?

Dat is niet zo, maar dan moet je wel actief mee durven denken en praten over wat de beste oplossing voor bepaalde problemen is.

Durft u dat aan? Meldt u zich dan bij Lokaal via info@lokaal.nu

Frans van de Ven, raadslid Lokaal

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl