Jan van Lith grote winnaar vogelvereniging Vogelvreugd

Op de Bondskampioen van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders in “De Hanzehal” te Zutphen hebben afgelopen weekeinde zo’n 60 vogels van de Nistelrodese vogelvereniging Vogelvreugd meegedongen naar de kampioenschappen in de diverse klassen.

Jan van Lith kwam als grote winnaar van vogelvereniging Vogelvreugd voor de dag met maar liefst 4 prijzen. Zijn groene kardinaal behaalde 94 punten en werd daarmee eerste in zijn klasse. Met een bruine zanglijster beoordeeld met 91 punten wist hij eveneens een eerste prijs in de wacht te slepen, met een boomklever met 92 punten werd hij tweede en derde met een stel gele schimmel vogels met 185 punten.

Bart van Dijk liet zich met zijn exoten evenals in de voorgaande jaren opnieuw van zijn goede kant zien door twee eerste prijzen te behalen. Hij werd eerste met een stel roodkopamandines beoordeeld met 197 punten en wist met een roodband bandvink 93 punten te behalen.

Voor de Nistelrodese vogelliefhebbers was dit de afsluiting van een succesvol verlopen tentoonstellingsseizoen en worden voorbereidingen getroffen voor de kweekperiode welke nu weer voor de deur staat. Op de feestavond welke binnenkort wordt gehouden worden alle kampioenen nogmaals in het zonnetje gezet.
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl