70 Jaar dameskorfbalvereniging Altior

HEESWIJK-DINTHER - Een belangrijk persoon in de geschiedenis van Altior is Ine Laurenssen. Ze kwam in contact met onze vereniging door haar drie korfballende dochters. Ine was een erg betrokken ouder, werd bestuurslid en is rond de jaren tachtig meer dan 10 jaar voorzitster geweest. Ze had onder andere een belangrijke rol bij de bouw van het ‘eerste’ clubgebouw. Met Miranda en Ellen praat ik hierover. Helaas is zus Marita overleden.

Wat herinneren de dames zich van hun moeder als voorzitter? “Haar woordjes waren altijd leuk en origineel, daar was ze echt goed in. Het was ook heel mooi om te zien dat ze als bestuur zo’n fijne en hechte club hadden. De bestuursvergaderingen waren altijd heel gezellig, maar het moest wel eerst geregeld zijn.” De zussen hebben foto’s van het 25-jarig huwelijksfeest van Ine en haar man Theo. De achtergrond is gevuld met groen-witte vlaggen en speelsters in tenue. “Altior nam echt een centrale plaats in binnen ons gezin, dat was heel bijzonder.”

“Ons mam bemoeide zich niet met ons binnen de vereniging en hield zich afzijdig als het over onze teams ging. Daar stond ze echt voor.” Toch waren er consequenties aan het hebben van een moeder als bestuurslid. “Als er iets moest gebeuren, dan werden we ingeschakeld maar wij hebben dat nooit als vervelend ervaren. Zo stonden we als gezin mee te helpen bij de bouw van het clubgebouw, hielpen we mee op kamp en trainden we de jeugdteams. We hebben veel mooie momenten beleefd met elkaar.”

De komende weken komen er in DeMooiBernhezekrant nog verschillende verhalen voorbij over 70 jaar Altior. Als er lezers zijn die iets hebben meegemaakt omtrent Altior dan zijn die verhalen natuurlijk van harte welkom!

Je kunt ze mailen naar secretariaat@altior-korfbal.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl