Feest bij Heesche Bevers

HEESCH - De beverkolonie in Heesch neemt komend seizoen fors in aantal toe. Niet de dieren met een platte staart, maar de Bevers van Scouting Heesch; meisje en jongens in de leeftijd van vier tot zes jaar. Een verslag van hun afgelopen zaterdagavontuur. 

Feest
Eigenlijk is het iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur feest in Scoutinggebouw De Elleboog. Deze week is er een echt feest vanwege de viering van de verjaardagen van alle stafleden. Enthousiast start men met een luide yell waardoor duidelijk is, dat de bevers de leukste, stoerste, liefste en gekste zijn!

De speelvloer is voorzien van Ganzenbordparcours en er liggen veel ballonnen, die zorgen voor een feestelijk aanzien en voor dikke pret of een schrikreactie als er een knapt. Een stuiterende dobbelsteen bepaalt de verplaatsingen over het spelveld. Het dobbelen wordt onderbroken door activiteiten als de koppels op een blauw veld komen. Buiten wordt er een afstand afgelegd op matjes en gestapeld met houten blokken. Binnen kunnen de Bevers onder andere met krijt op de muren tekenen en worden zij geschminkt. 

Na veertig minuten is het de hoogste tijd om buiten een renspel te spelen en krijgen de leden aansluitend tijd voor vrij spel. Met de blokken wordt er 'een huis' gebouwd en verzint men een rollenspel.

Daarna wordt het dobbelspel weer voortgezet. Niemand heeft er moeite mee als iedereen tot “winnaar” wordt bestempeld aan het einde van de bijeenkomsttijd. Het feest wordt compleet door een zakje chips en de cadeautjes die ze mogen overhandigen aan de jarige stafleden.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl