Heesche scouts winnen Gouden Platencontract

HEESCH - Scouts (jongens in de leeftijd van12-15 j) houden niet van stilzitten. Vraag naar hun favoriete activiteiten; vast en zeker dat de reactie zal zijn: ‘naar buiten’. Uiteraard is muziek ook belangrijk. Het onlangs gehouden themaweekend stond bol van beide. 

Gedropt in het pikkedonker
De aftrap van het weekend was een dropping, een avontuurlijk programma in het pikkedonkere buitengebied. Na de noodzakelijke veiligheidsinformatie werden de scouts, gidsen en ouders met auto’s weggebracht naar de diverse dropplaatsen. Daar begon het avontuur pas goed met het zoeken van de juiste weg naar het eindpunt, ergens in Schaijk. Onderweg hadden de groepjes tijd om diverse opdrachten te volbrengen. 

Clipopnames in Den Bosch
Voorafgaand aan het weekend hadden de scouts van Mister Toble en Mister Rone van Warner Twix Pictures een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan een heuse wedstrijd voor beginnende bands. De hoofdprijs was een GRC, een Golden Record Contract.

Door het ochtendprogramma, dat allerlei buitenspellen die muziekkenmerken bevatte, van Jodelen tot Microfoonroof, probeerden de bands in de juiste muzikale sfeer te komen.

Voor de opname van de clips trokken de bands naar de (culturele) hoofdstad van Brabant, ’s-Hertogenbosch. Daar kon men op historische plekken punten verdienen voor muziekinstrumenten, die gebruikt konden worden bij de opname van hun muziekclip.

Na het eten volgde een pubquiz en werd er gezellig gezongen rond een kampvuur. 

Persconferentie Warner Twix
De zondagochtend was gevuld met een muzikaal Catanspel, waarbij de bands door slimme samenwerking bij de bank moesten proberen om zoveel mogelijk andere bands op te kopen. Het slot van het gezellige themaweekend werd gevormd door een persconferentie waarin Toble & Rone bekend maakten wie de winnaar van het Gouden Platencontract was.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl