Volg trainingen voor een zekerder gevoel op je racefiets

HEESCH - Ben je onlangs gestart met wielrennen of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Op 30 maart start Toerwielerclub de Voorsprong uit Heesch met Start2Bike, een laagdrempelig trainingsprogramma van wielsportbond NTFU. Tijdens de trainingen schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. 

Veel mensen hebben in hun sportieve enthousiasme een racefiets aangeschaft maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. 

Trainingen
Start2Bike bestaat uit vier trainingen die maximaal 3 uur duren. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels. De trainingen vinden plaats op de zaterdagen 30 maart, 6, 13 en 20 april. De start is vanaf De Misse in Heesch om 9.00 uur. 

Inschrijven
Schrijf je in voor Start2Bike via www.start2bike.nl. Ook vind je daar meer informatie. 

Veilig fietsen
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl