Mooie successen voor Vogelvreugd op de Nederlandse Kampioenschappen

NISTELRODE - Dit weekend hebben een drietal leden van vogelvereniging Vogelvreugd uit Nistelrode met hun vogels prijzen gewonnen op de Nederlandse Kampioenschappen in de IJsselhallen te Zwolle. Op deze grootste vogeltentoonstelling van Nederland georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers waren maar liefst 8754 vogels te bezichtigen waarvan 34 uit Nistelrode.

Bart Ruijs was het meest succesvol, hij wist met zijn kleurkanaries maar liefst 3 prijzen in de diverse klassen te behalen. Met een stam agaat onyx geel mozaïek type 2 werd hij kampioen en met een stam en enkel e agaat opaal geel mozaïek type 2 wist hij ook nog eens tweede te worden. Cor Geurts werd met een stel phaeo rood mozaïek type 1 kleurkanaries eveneens kampioen en derde met een enkele phaeo rood mozaïek type 2 kleurkanarie. Penningmeester Jan van Lith van Vogelvreugd liet zich ook niet onbetuigd en behaalde een derde prijs met een merel.

Met de wereldkampioenschappen in Matosinhos Portugal nog nog in het verschiet was dit de laatste wedstrijd en vogeltentoonstelling van het seizoen. De meeste vogeltjes mogen binnenkort de broedkooi in om voor nageslacht te zorgen wat voor de vogelliefhebbers ook weer een boeiende en spannende tijd in het vogeljaar is.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl