Alpacafarm open

Leeghandseweg 10a Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is een professionele alpacaboerderij in Noord-Brabant, eigendom van Willem-Mathijs en Anne van der Aa. Alpacafarm Vorstenbosch is ontstaan vanuit een wens om te werken met dieren en een liefde voor alpaca’s. Ze fokken Huacaya alpaca’s en focussen daarbij op sterke, gezonde, veulens met een goede bouw en mooie vacht. De fokkerij is een prachtige bezigheid en de nieuwe veulens zijn ieder jaar weer een beleving op zich.

Zaterdag en zondag is de alpacafarm, inclusief alpacabar geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur.
Mensen kunnen binnen of op het terras een drankje drinken en de weides bezoeken tegen een vrijwillige entree. 

Ook zijn er leuke activiteiten te boeken.

Alpacawandeling
Een wandeling met alpaca’s in de bossen van Natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant. Een unieke ervaring voor jong en oud. Maak tijdens de wandeling kennis met onze alpaca’s en hun bijzondere wol. Heb je zin in een gezellige, ontspannende en informatieve wandeling dan ben je bij Alpacafarm Vorstenbosch in Bernheze aan het juiste adres.

We gaan op pad met maximaal 8 alpaca’s. De groep bestaat uit maximaal 17 personen en eventueel aanvullend kinderen onder de 2 jaar. Afwisselend kunnen de deelnemers een alpaca begeleiden.

Tijdens de wandeling met de alpaca’s maken we af een toe een korte stop. Je leert tijdens de stop meer over de alpaca. Tijdens de wandeling kun je foto’s maken van jezelf met je lievelingsalpaca of een leuke groepsfoto.

De alpaca wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kies je voor een avondwandeling dan wandelen we een kortere route van ongeveer een uur. 

Reserveren is verplicht
Klik hier voor het reserveren van een alpacawandeling

Alpaca meet & greet
Het is leuk om de meet & greet te combineren met een high tea of luxe lunch. Vooraf reserveren is verplicht. Meer informatie vind je onder ‘recreatie’ – ‘de alpacabar’.

Onze alpacafarm is niet bereikbaar via het openbaar vervoer. Je kunt parkeren op de parkeerplaats tussen Leeghandseweg 10 en 12. Wanneer je daar rechtdoor loopt zie je aan je linkerzijde onze alpacabar. Je dient je uiterlijk een kwartier voor aanvang te melden bij de bar, let op we starten op tijd.

Draag bij voorkeur dichte schoenen die vies mogen worden. Bij slechte weersomstandigheden is de meet & greet binnen.

Alpaca’s zijn nieuwsgierige dieren, vriendelijk en zachtaardig. In tegenstelling tot lama’s spugen ze bijna niet. De kans hierop is dan ook zeer gering. Een alpaca kan incidenteel schoppen. Onze dieren zijn erg tam, maar we kunnen niets uitsluiten en deelname aan de meet & greet is op alle gebieden voor eigen risico. Kinderen tot en met twaalf jaar dienen altijd begeleid te worden door een betalende ingeschreven volwassene.

Klik hier voor het reserveren voor de ‘Meet & greet’.

Meer informatie over alpacafarm vorstenbosch: www.alpacavorstenbosch.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl