Alzheimer Café

Ontmoetingscentrum Meteoor Oss

Rouw en verlies bij leven is het onderwerp waarover gesproken wordt op maandag 11 februari in het Alzheimer Café in Oss. Dit onder leiding van twee deskundigen. Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid nemen van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend waren. Mensen met dementie en mantelzorgers komen daardoor in een rouwproces. Door mantelzorgers en mensen met dementie bewust te maken van hun rouw, kunnen ze zich aanpassen aan de veranderde situatie. En wanneer regelzaken voor het uiteindelijke afscheid tijdig worden besproken, geeft dit mantelzorgers rust.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café.  
Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden.  

Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.   

Hoe laat en waar? 
Om 19.00 uur opent het Alzheimer Café haar deuren en om 19.30 uur start het programma tot 21.30 uur. In ontmoetingscentrum 'Meteoor’, Oude Litherweg 20 in Oss.  

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de Alzheimerafdeling Oss-Uden-Meijerijstad en ONS welzijn i.s.m. BrabantZorg en de casemanagers.  

Voor meer informatie: 
Eef Rubbens, bereikbaar via 06 - 36 51 89 20

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl