Alzheimer Café

Ontmoetingscentrum Meteoor Oss

Op maandag 14 januari geeft Ankie van Hezewijk een presentatie over de door haar geschreven bundel 'Dag Ma!' in het Alzheimer Café.

In de bundel ‘Dag ma!’ beschrijft Ankie van Hezewijk (1966) het afscheid van haar moeder Joop. Zij leed de laatste drie jaar van haar leven aan een vorm van dementie, waardoor ze niet meer in staat was contact te maken met haar omgeving. Met woorden schildert Ankie van Hezewijk  het hele palet van lijden, onmacht, schuldgevoel, verdriet, respect en liefde. Emoties die herkenbaar blijken voor velen die te maken hebben met dementie.

Dag ma! gaat ook over Ankies herinneringen aan haar moeder van voor de dementie. Herinneringen die gelukkig weer terugkomen. ‘Het is de dementie niet gelukt me mijn moeder af te pakken.’

In de pauze en na afloop is het boekje te koop voor €10,-.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café.  

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden.  

Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.   

Hoe laat en waar? 
Om 19.00 uur opent het Alzheimer Café haar deuren en om 19.30 uur start het programma tot 21.30 uur. In ontmoetingscentrum 'Meteoor’, Oude Litherweg 20 in Oss. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de Alzheimerafdeling Oss-Uden-Meijerijstad en ONS welzijn i.s.m. BrabantZorg en de casemanagers.  

Voor meer informatie: 
Eef Rubbens, bereikbaar via 06 - 36518920

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl