Buitenspeeldag

Bernheze

Op woensdag 13 juni is het weer zover: de landelijke Buitenspeeldag! De gemeente Bernheze doet elk jaar mee, want buitenspelen is gezond. Stimuleer uw kinderen om lekker de frisse lucht in te gaan en sluit u als straatcomité of buurtvereniging aan. Wat is er leuker dan in uw straat of buurt een leuke Buitenspeeldag te organiseren! Heb je er zin in, maar weet je niet precies hoe het werkt? Mail dan naar nol.braks@ons-welzijn.nl.

Buitenspelen is zeker in deze tijd van computerspelletjes belangrijk voor kinderen. Ze kunnen vrij bewegen en met de andere kinderen uit de buurt gezellig bezig zijn. Een keer weg van tablet, computer of TV en gezellig samen spelen, buiten op straat. Verstoppertje, stoepkrijten, kliederen met water of lekker springen op een trampoline. Van buitenspelen worden kinderen vrolijk. En de Buitenspeeldag is veilig, want de gemeente zorgt ervoor dat er dranghekken komen om de straat voor het autoverkeer af te sluiten.

Bij aanmelding krijg je een vergunningaanvraag opgestuurd. Deze moet vóór 9 april bij de gemeente worden ingediend. De gemeente Bernheze stelt wederom 75 euro per deelnemende organisatie beschikbaar. Je kunt aanmelden bij ONS welzijn: marion.vos@ons-welzijn.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl